experterna svarar

Hur snabbt blir jag tränad?

Först måste vi fundera över vad att vara "tränad" innebär. Det är ett väldigt vagt ord som inte säger så mycket och därför är det väldigt svårt att svara på denna fråga. Det finns inget mått som kan mäta hur tränad man är utan vi skulle vilja påstå att det enbart utgår från en själv.

Beroende på hur du själv definierar "tränad" så kan det ta allt från ett träningspass till ett liv att bli "tränad".

Fokusera inte på att bli vältränad utan försök hitta andra saker träningen ger dig. T ex orkar mer i vardagen eller något.

Om vältränad definieras som att springa beeptestet som Gunde Svan så kommer det ta 40 timmar i veckan. Men så länge du inte är en elittränande person som jobbar med att vara fysiskt aktiv behöver du inte vara på den nivån.

Tänk på hur kul och härlig träningen är så kommer du till slut märka att du orkar mer. Det är liksom effekten av träningen.

 

Hur ofta ska man träna?

Det beror vad du vill göra, vad du har för mål och hur mycket du faktiskt vill träna. Vill du träna tre gånger i veckan, en gång i månaden eller varje dag - kör hårt! Men känn dig aldrig pressad till att träna si eller så många gånger i veckan utan kör på i den takt och det antalet pass du vill!

 

Jag ser inga resultat, tränar jag förgäves?

Man kan inte träna förgäves. Träning ger dig alltid något! Kanske var du trött innan passet och kom tillbaka med ny energi? Kanske kände du dig arg/ledsen innan men glad och tillfredsställd efter

Allmänt | |
Upp