Kiruna IF

Nä, Kiruna IF är ingen träningsperson. Däremot är det en fantastisk förening som valt acceptans och kärlek som sitt varumärke. 
 
Börje är finklädd
 
Tidigare fanns en grovt sexistisk och homofobisk jargong i Kiruna IFs pojklag. Klimatet var hårt och i bussarna påväg mot bortamatcher visades porrfilm. Föreningen beslutade sig för att ta krafttag mot kulturen som utvecklats och i juni 2014 prestenterade Kiruna iF sin satsning för en mer HBTQ-vänlig och jämlik förening. Föreningen har bland annat genomgått en HBTQ-certifiering och A-lagets matchställ har fått en ny design. 
 
I både hockeyvärlden och Kiruna finns en stark machokultur, därför är satsningen helt sjukt viktig och värd att uppmärksamma. Föreningen har alltså förlorat flera sponsorer på grund av satsningen och flera spelare har mottagit hot. Det tycker vi visar på hur mycket Kiruna IF behövs! 
Såhär ser Emilias kylskåp ut! Skyttekungen Oscar Fredriksson #2! 
 
Kiruna IF är superviktiga förebilder. De går först i ledet och håller flaggan högt. De uppmanar andra lag till att uppmärksamma frågorna och till att engagera sig. De visar att idrott och hockey är för alla.

Världens bästa reklam!
 
Tycker du också att Kiruna IF är världens bästa förening? Då kan du göra som Emilia och köpa en t-shirt för att stödja dem! Deras onlineshop hittar du HÄR!
 
Veckans tema | HBTQ, Kiruna IF, inspiration | | Kommentera |
Upp