träningshets

Googlade runt i cyberspace och hittade några bilder från Veckorevyn. Tidningen hade gjort en undersökning bland sina läsare och kommit fram till dessa siffror. Oerhört beklämmande läsning.
 
 
 
 
 
74% tycker att det finns en träningshets på sociala medier och 56% mår dåligt av träningsrelaterade bilder. Omkring hälften av alla läsare vill träna mer och mår dåligt när de ätit "onyttigt". 18% mår dåligt VARJE dag över vad de ätit. Visst är det hemskt? Hur kan vi påstå att träningtrenden är "hälsosam" när den får oss att må dåligt? 
 
Läsarna tycker att det viktigaste är att kroppen är sund men ändå tränar en tredjedel för att få en "snyggare" kropp. Hur kan det komma sig egentligen? Om det viktgiaste är att ha en sund kropp, borde det inte vara så att anledningen till att vi tränar att må bra?
 
 
Det är något som inte står rätt till. Folk mår kasst när de tänker på träning, kanske är det för att träning idag inte handlar om att må bättre utan om att vara duktig och att sätta mer och mer press på sig själv? Jag blir i alla fall glad över vänstra delen på sista bilden! 61 procent tycker att det viktigaste med ett träningspass är att det är roligt! Det tycker jag med ju! 
 
Emilia, Tankar | |
Upp